Nous passos de vianants per a millorar la seguretat dels escolars

Aprofitant les vacances escolars de Setmana Santa, l’Ajuntament d’Almacelles ha procedit al pintat d’un pas de vianants a la Ronda de Mariano Gomà, entre els carrers de Ponce de León i del Dr. Agustín. La principal característica d’aquest nou pas de vianants i d’altres que s’hi afegiran properament, és el color verd amb el que es vol destacar l’atenció dels conductors, en ser un lloc concorregut per nens i nenes de camí o de tornada dels centres escolars de la població. Aquesta mesura, s’afegeix a d’altres que ja s’han dut a terme prèviament, com el dels passos de vianants de color vermell en zones d’alta intensitat de trànsit i cruïlles molt concorregudes, o els de color blau en zones d’alta concentració comercial.

Amb el color verd, doncs, es pretèn anar continuant amb aquesta política de diferenciar els passos de vianants en funció de les característiques de l’indret en qüestió, a més de ser un indicador d’alerta per als conductors que reaccionen més ràpidament davant d’un color que no és l’habitual per a un pas de vianants.

Els propers passos de vianants d’aquest color es faran prop d’altres centres educatius, com el de la Plaça de l’Ensenyança. A més, també hi ha la possibilitat de senyalitzar un circuit segur per a escolars en forma de petjades de color verd els itineraris més segurs per arribar als col·legis des dels diferents accessos possibles.

Ajuntament d’Almacelles