Almacelles passa l’examen per revalidar Vila Florida de Catalunya

Durant aquest matí, experts participants en el Jurat de Viles Florides de Catalunya, han examinat tots els racons i zones verdes del municipi d’Almacelles, per veure de primera mà les places, parcs i espais florals existents i determinar si la vila és mereixedora d’un dels guardons que certifiquen l’interès de la vila per transformar alguns dels seus racons, mostrar la riquesa natural i paisatgística dels seus principals punts d’interès, i que alhora sigui un reclam turístic per als visitants. Pel que fa a Almacelles s’han seleccionat diferents espais emblemàtics com ara la nova zona enjardinada prevista en els accessos al jaciment arqueològic i Parc del Vilot, el Parc d’Europa on s’han disposat nous parterres i s’ha incrementat el nombre d’arbres i espècies, la plaça de Sant Joan de Déu, la plantació de xipressos i arbustos de flor a l’entrada est d’Almacelles, el nou enjardinament de la plaça de Marc Vitruvi i la de Josep Carner, el Passeig de la Mercè i la nova zona enjardinada del cementiri. També s’ha incidit en les activitats educatives que es fan als diferents centres escolars de la vila relacionats amb el coneixement dels arbres i arbustos, aprofitants els magnífics aparadors que se’ls ofereix amb aquestes noves zones verdes.

Viles Florides és una proposta de la CHOC (Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya) que distingeix aquelles iniciatives de l’àmbit públic i privat on la flor i la planta ornamental són protagonistes. La filosofia d’aquest concurs a nivell de Catalunya pretèn donar a entendre que una vila florida és més sostenible, millora la qualitat de vida dels seus ciutadans, té una millor imatge externa i és més ambiciosa econòmicament.

En la present edició, s’hi han seleccionat un total de 112 viles d’arreu de Catalunya. Entre les diferents categories n’hi ha les catalogades amb una flor, amb dues i la màxima és la de 5 flors. Val a dir que Almacelles és Vila Florida de Catalunya des del 2014, en què va guanyar les dues flors i ho revalidà l’any 2015 i 2016, amb tres flors. Entre els membres del jurat hi ha experts en floricultura, viveristes, paisatgistes i enginyers agrònoms i de l’IRTA. Està previst donar el resultat dels guardons cap al mes de setembre. Aquest guardó té una validesa per un any i cal renovar-lo, si s’escau, o intentar millorar per treure la categoria màxima de tres flors.

Ajuntament d’Almacelles