Almacelles obre la seva Festa de l’Aigua amb un seguit de jornades tècniques relacionades amb el Canal d’Aragó i Catalunya

El poble d’Almacelles ha donat el tret de sortida a la seva tradicional Festa de l’Aigua, amb la primera edició d’unes jornades de caire tècnic, relacionades amb el Canal d’Aragó i Catalunya. Val a dir que la Festa de l’Aigua, una festivitat entranyable, festeja el canvi radical que va comportar l’arribada de l’aigua a través del Canal d’Aragó i Catalunya, un ja llunyà 2 de març de 1910.

Aquestes jornades han estat organitzades per l’Ajuntament d’Almacelles, però han comptat amb la participació i implicació de la Comunitat General de Regants del Canal d’Aragó i Catalunya i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, que han estat presents amb la ponència del president de la Comunitat Gral., Sr. José Luis Pérez; així com la presència del president de la CHE, Sr. Raimundo Lafuente.

Les conferències han estat: “Des del Canal de Tamarit al Canal d’Aragó i Catalunya”, a càrrec del Sr. Adrián Benedico Pallás, secretari-assessor de la Comunitat General de Regants del Canal d’Aragó i Catalunya; la “Regulació dels rius Ésera i Noguera Ribagorçana”, a càrrec del Sr. Rafael Romeo García, Cap de l’Àrea 2a. d’Explotació de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre; i la “Història del Canal d’Aragó i Catalunya en imatges”, a càrrec del Sr. José Luís Pérez González, president de la Comunitat General de Regants del Canal d’Aragó i Catalunya.

Val a dir que enguany, Almacelles celebra els 108 anys de l’arribada de l’aigua pel Canal d’Aragó i Catalunya i, per extensió a la zona regable catalana. Aquestes jornades volen consolidar-se i ser un referent just abans de l’inici de la campanya agrícola. De fet, es preveu que en les properes edicions que se celebrin, s’incideixi més en el tema del reg, en la capacitat dels embassaments, futures inversions, però també en l’aplicació dels productes fitosanitaris, futures varietats de cultius innovadors i de nova tecnologia informàtica amb aplicacions a l’agricultura en general.

Ajuntament d’Almacelles