Almacelles encapçala l’oferta del programa “Benvinguts a Pagès” a la comarca amb quatre explotacions adherides, un restaurant i la visita al Museu d’Arquitectura i Urbanisme

Enguany, se celebra la segona edició del programa “Benvinguts a Pagès”, una iniciativa del Govern de la Generalitat, la Fundació Alícia, les quatre diputacions catalanes i diferents patronats de turisme del país. Aquesta iniciativa pretèn redescobrir l’origen de tot allò que mengem i conéixer de prop les persones que produeixen els aliments de proximitat que ens arriben a taula.

Així, del 3 al 5 de juny, pagesos i pageses de tota Catalunya obriran les portes de les seves explotacions per ensenyar-nos ramats, horts, obradors, camps, etc. No cal dir que la millor manera de conèixer, degustar i comprar els productes de la nostra terra, en el seu lloc d’origen i directament de la mà dels seus productors és visitant algunes de les explotacions adherides a aquest programa i que es troben per tota Catalunya. A més, s’acompanya de paquets gastronòmics i culturals per fer més rodona l’escapada.

Pel que fa a Almacelles és un dels municipis adherits amb major nombre d’explotacions de la comarca (4), a més d’un restaurant que ofereix plats amb els productes de les explotacions visitables, i una visita al Museu d’Arquitectura i Urbanisme, que farà del tot atractiu atansar-se a Almacelles i comprovar in situ la varietat i la qualitat dels seus productes.

Les explotacions adherides al programa “Benvinguts a Pagès” d’Almacelles són:

.- Cal Quitèria (elaboració de formatges artesans de llet de cabra)
.- Carn Sargaire (elaboració de productes càrnics)
.- Prunus cireres i prunes (producció de cireres i prunes)
.- Cervesa Lo Vilot (producció de cervesa artesana)
.- Zero39 Gastrobar (restaurant on es poden degustar els productes adherits al programa)
.- Museu d’Arquitectura i Urbanisme Josep Mas Dordal (equipament cultural)