Revista el Vilot

Benvolguts i benvolgudes lectors i lectores de Lo Vilot On.Line

La història d’un poble no és el que aquell poble ha viscut, sinó el que aquell poble recorda i com ho recorda. Per això, una persona sense el coneixement de la seva història passada, els seus orígens i la seva cultura, és com un arbre sense arrels. I la millor manera que aquest arbre arreli amb força és documentant tot el que passa. Amb aquesta filosofia va nàixer el 2003 la revista Lo Vilot, que des de llavors no ha parat de recollir i palesar tot el que succeïa a la nostra vila.

Els veïns i veïnes d’Almacelles saben que, periòdicament, quan obren les bústies de casa seva hi troben una publicació que recull tot el que bull a casa nostra. I són molts els qui es busquen entre aquelles fotografies que acompanyen les múltiples informacions que apareixen, perquè si d’alguna cosa pot presumir Lo Vilot és del seu caire plural, on els almacellencs i almacellenques són els veritables protagonistes i on els polítics tenen un paper secundari.

Si llegiu qualsevol portada veureu que a sota de Lo Vilot hi figura escrit Revista Municipal, i aquest no és un subtítol gratuït: és la revista del poble, de tot el poble. En el seu dia es va constatar que les activitats que es feien no tenien ressò i es va decidir que calia capgirar aquesta dinàmica d’una manera radical i urgent. I el temps ens ha donat la raó, Lo Vilot s’ha convertit en el referent informatiu d’Almacelles.

Per això, Lo Vilot també s’ha convertit en l’observador dels canvis que s’han viscut a Almacelles en la darrera dècada i de la seva evolució i transformació fins arribar a esdevenir en el que és ara, una vila moderna en constant moviment i vitalitat, que aposta per la modernitat i la sostenibilitat.

Salvant les distàncies, Lo Vilot és ara també el nostre cronista local, el dipositador de la nostra història, que és l’única branca del coneixement que ens pot dir què vam ser en el passat, què som en el present i què serem en el futur.

Josep Ibarz Gilart
Alcalde d’Almacelles

lovilot

lovilot

LO VILOT ON LINE

Per accedir a tots els vilots que tenim online en aquests moments, entra al següent link:

https://issuu.com/ajuntamentalmacelles

 

A continuació teniu una mostra d'alguns dels Vilots que hem publicat, en diferents formats:

LO VILOT revista núm. 59

LO VILOT revista núm. 53

LO VILOT revista núm. 74

Lo Vilot #1:

 

Lo Vilot #2: