Residència Municipal d'avis Mossèn Alexandre Pedra

 

La Residència Municipal d’avis està ubicada des de fa unes dècades al c. Melcior de Guàrdia. És un centre assistit que dóna acolliment nocturn i diürn “centre de dia”.

Actualment té 28 places i 20 de centre de dia. És un centre col•laborador del Departament d’Acció Social de la Generalitat de Catalunya.

Els serveis que dóna als seus usuaris són: menjador, assistència mèdica amb metge 4 dies a la setmana, fisioterapeuta ocupacional, infermeria, psicòleg, animació sòcio-cultural. També es compta amb serveis de bugaderia, perruqueria i podologia.L'atenció a les persones en situació de dependència i la promoció de la seva autonomia personal és un dels principals reptes de la política social de l’Ajuntament d’Almacelles.

Es tracta de persones que es troben en una situació d'especial vulnerabilitat i necessiten de diversos suports per a desenvolupar les activitats bàsiques de la vida diària i poder arribar a una certa autonomia personal i poder exercir els seus drets com a ciutadans.Els destinataris del centre de dia són persones grans, majors de 65 anys, amb algun grau de dependència, que necessiten organització, supervisió i assistència en el desenvolupament de les activitats de la vida diària, i que veuen completada la seva atenció en el seu entorn social i familiar.

La residència està gestionada per una Fundació-Patronat des de l’any 1987El personal que assisteix als usuaris està format per un cos tècnic amb una directora, una infermera, una treballadora social, una psicòloga, una animadora sòciocultural, una terapeuta ocupacional i una fisioterapeuta. En el cos no tècnic hi ha entre 13 i 16 auxiliars de geriatria i treballadores dedicades a la bugaderia, neteja i cuina. L’atenció mèdica la porten dos metges. Els horaris de visita dels interns és flexible però cal tenir en compte que es faci entre àpats i temps de descans. S’aconsella que sigui entre les 10 del matí i la 1 del migdia.

L’horari del centre de dia és de 8 del matí a 9 del vespre. Pel que fa a altre qüestions relacionades amb els preus de la residència i el reglament intern de funcionament del centre i dels serveis que dóna a usuaris i familiars dels usuaris, us heu d’adreçar a la direcció del centre o bé a la presidència del Patronat.Des de l’any 2009 l’Ajuntament d’Almacelles està construint la Nova Residència d’Avis.La nova residència, ubicada entre els carrers Melcior de Guàrdia, Mossen Cinto Verdaguer i la Rambla de la Il•lustració, serà un edifici de 900m2 dins d’un solar de 4.351m2 i estarà al costat mateix del Parc d’Europa amb una extensió verda i destinada a lleure de 2,5 Ha. La residència tindrà capacitat per a 64 usuaris residents amb una previsió de 26 usuaris pel centre de dia.

pointer  Melcior de Guàrdia, 78 ó
       Avinguda Diputació s/n 
phone  T. 973641067

 
mail  residenciaavis@almacelles.cat